The study period webdesign (4)

De start van The Study Period

Het begon met de petitie die pleitte voor het beëindigen van menstruatie-armoede in het hoger onderwijs in Nederland. Studenten die menstrueren, ervaren barrières als ze moeten kiezen tussen hun opleiding, betalen voor sanitaire producten en toegang tot veilige en hygiënische ruimtes om te menstrueren. Daarom is het rechtvaardig om ervoor te zorgen dat studenten gratis kunnen menstrueren op school.

De petitie stelde vast dat er verandering nodig is (met meer dan 2000 handtekeningen). Met The Study Period willen we echter pleiten voor een duurzaam actieplan om menstruatie-armoede in Nederland te verwijderen, met de nadruk op het hoger onderwijs.

Het doel van de campagne is om:

1. Menstruatie te destigmatiseren;
2. Bewustwording te stimuleren en pleiten voor verandering;
3. Een open brief aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap te sturen om de noodzaak van verandering in het hoger onderwijs aan te geven.

Waarom moeten we actie ondernemen?

aeioufj;c

Menstruatie-armoede in het hoger onderwijs

Studenten moeten betalen voor menstruatieproducten en hogeronderwijsinstellingen maken er winst mee.

Veel van deze automaten met menstruatieproducten vragen studenten ongeveer 4 tot 6 keer zoveel voor een tampon dan de prijs in de supermark

Het is niet nodig om te veel in rekening te brengen, aangezien de Pink Tax al inbegrepen is in de supermarkten en menstruatieproducten niet moet worden gezien als arbeidsuren. Anders zouden we ook betalen voor toiletpapier, handzeep, handdroger, enz.

Period Vending Machine at The Hanze UAS
Period Vending Machine at The Hanze UAS

Net als toiletpapier en water, zouden menstruatieproducten een investering moeten zijn voor hoger onderwijs instellingen om ervoor te zorgen dat studenten hun basisbehoeften kunnen voorzien tijdens de uren die studenten daar doorbrengen.

Laten we een bloedserieuze actie nemen!

1

Teken onze petitie

Teken de petitie tegen menstruatie-armoede in het hoger onderwijs in Nederland. Opdat toegang tot sanitaire producten, het gebruik van veilige en hygiënische ruimtes en het recht om zonder schaamte of stigma om te gaan met menstruatie, een recht is voor iedereen die menstrueert.

2

Doe mee met het bloedpakket

De Blood Pack bevat veel deelbare content die je op jouw sociale media-accounts kunt gebruiken.

Gebruik de hashtags #thestudyperiod, #studentswhomenstruate & #endperiodpovertyinNL

Untitled design (6)

Voor studenten

Heb je interesse om deel uit te maken van de Study Period? Overweeg om lid te worden van ons segment genaamd Student Take Over of Period Chronicles om je ideeën te uiten.

 

 

Email Template

Kom nu in active en stuur een bericht naar jouw universiteit! De uitlijnen en emailadressen staan klaar, het enige wat jij hoeft te doen is invullen en verzenden!